Home | Wegwijzer | Stork

SOS HOTLo gaat door

We waren al bezig met het tekeningenarchief van Stork. Dat hebben we over de volle breedte (200.000 ?? tekeningen) door geworsteld en een selectie uitgemaakt o.a. op basis van productgroepen. Van de dieselmotoren hebben we alles bewaard wat we konden vinden.

• Een zesduizend tekeningen hebben we gecatalogiseerd en deze gaan binnenkort naar het archief van het Historisch centrum Overijssel. We hopen dat het hen lukt deze voor een breder publiek toegankelijk te maken in combinaties met de foto’s.

• De HOTLo 8599 zijn we digitaal aan het tekenen. Op basis van de oude tekeningen die nog op het schip waren en tekeningen uit het archief wordt elk onderdeel driemensionaal in beeld gebracht. Een grote animatie in VR zal nog volgen. De motor ‘draait’ al, maar er zit nog veel in de afwerking zoals leidingen en bordessen.

• Tot slot ben ik begonnen aan een boek over de ontwikkeling van de dieselmotor bij Stork. Drie jaren graven in de archieven leverde zoveel materiaal op dat ik heb besloten er twee delen van te maken. Periode 1920-1945 deel 1 en periode 1945 1969 deel 2 ( met aandacht voor de uitloop Ricardo in Zwolle en het mislukte project Brazilië. Deel 1 is net gepresenteerd. Voor deel twee heb ik nog wel een paar jaar nodig.

Ik stuur een flyer mee.

Een hartelijke groet

Wil Kuipers

Stichting STORK-HOTLo